2023/24

Szöszmötölő 3.

2024. február 6.

Idei harmadik Szöszmötölőnkkel megkezdtük a farsangi időszakot. Pici elsőseink is sokkal bátrabban vándorolnak már tanító nénijükkel a tantermek között. Élvezet nézni őket, ahogyan a tolltartóval a kezükben, pár fős csoportokat alkotva, be-bekukucskálva a tantermekbe lesik, hogy az összetolt asztaloknál mit is tudnak majd barkácsolni. Sanyi bácsinál vicces pálcabábot készítettek, Viki néni só-liszt gyurmából hozott formákat, azt lehetett kifesteni.

Bea néni bekötözte a mű sérüléseket, így majdnem mindenki gézzel bekötött karral, fejjel mehetett haza a szülők legnagyobb örömére. A mozogni vágyó gyerekek játszhattak óriás társason, zenés székfoglalóval, óriás amőbán. A fejtörős, kínai pálcával összecsipegetős, logikai gondolkodást fejlesztő feladatok is nagy sikert arattak.

Köszönöm szépen a tanulók lelkesedését, valamint a kollégák segítségét!

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

Karácsonyi játszóház

2023. december 19.

alt


A Magyar Kultúráért Egyesület decemberben a kerület egy-egy intézményében tesz látogatást.


Az egyesület tagjainak köszönhetően ma délelőtt a mi iskolánk tornaterme alakult játszóházzá. Az alsó tagozat tanulói karácsonyi meglepetésként kapták ezt a szabadidős programot, ahol mindenki kipróbálhatta ügyességét, kreativitását. Népszerű volt az adventi óriás kifestő, a karácsonyi kézműveskedés, és szívesen játszottak a különböző logikai és társasjátékokkal is. Jó hangulatban, egyénileg vagy csoportban valamennyi gyerek megtalálta a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.


Köszönjük az Egyesület csapatának a lehetőséget, és azt, hogy ilyen élményhez juttatták tanulóinkat!

 Csingérné Nagy Judit

alt


 

Egy tábla szeretet

2023. december 19.

Idén a második éve, hogy karácsony közeledtével iskolánk diákjait, szüleit megkérjük arra, hogy rászoruló gyermekeknek hozzanak egy tábla csokoládét. Szívmelengető az édesség díszes becsomagolása, valamint azok a piciny üzenetek, mely hatalmas erőt adnak a gyermekotthonban élő gyermekeknek. Az idei év különlegessége, hogy egy, a kerületünkben lévő otthon lakóit tudtuk meglepni 37kg édességgel. A gyerekek személyesen vehették át a nekik szánt adományt és rögtön le is ellenőrizték pár csokoládé ízvilágát. Hálásan köszönik minden családnak, hogy egy picit gondoltunk rájuk is.
Jövőre folytatjuk!

                                                                                                               Vajda-Sikos Klaudia
alt


 

Télnyitogató

2023. december 19.

December 12-én iskolánk 4. osztályos diákjai zenés, verses, táncos ünnepi műsorral fogadták a Piroska Óvoda nagycsoportosait. Közel 70 kisdiák, mikulás sapkában a színpadon, varázsolta el a pici ovisokat. Tátott szájjal nézték a műsort, melyet a Télapó rollerrel való megérkezése zárt. Puttonyában kézzel készített manók voltak, valamint kicsi, díszes csomagolásban apró játékok és szaloncukor. Várjuk a következő találkozást, ahol folytathatjuk leendő elsőseink megismerését.

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

Zrínyi Miklós Emlékverseny

2023. december 15.

Több, mint 30 éve viseli iskolánk a XVII. századi költő, politikus, hadvezér nevét, akinek fő célkitűzései voltak: a magyar nemzet függetlensége és a török kiűzése Magyarországról. Az anyanyelvén kívül hat másik nyelven beszélő Zrínyi Miklósról a névadás óta minden esztendőben megemlékezünk.


A gyerekek az iskola aulájában elhelyezett – feliratozott – 44 db színes képről tájékozódhattak életének a fő eseményeiről, s a kezükbe kapott feladatlapot kitöltve versenyezhettek az 1. 2. 3. helyezésekért, a méltó ajándékokért és a témazáróval egyenértékű jeles érdemjegyért.


A versenyt az 5-8. osztályokban hirdettük meg. A 13 felsős osztályból 11 osztály 65 tanulója járkált a kitett képek előtt, és igyekeztek a lehető legjobban válaszolni a kérdésekre.


A győztes tanuló 93 %-os eredményt ért el. Gratulálunk minden tanulónak a játékon való sikeres részvételért.


Eredmények (nem a teljeség igényével)

I. Szopori Antal 8. C oszt.

II. Szopori Nóra 5. C oszt.

III. Méhes Emília 5. C oszt.

III. Schirling Rebeka 5. C oszt.

III. Farkas Vivien 8. C oszt.

III. Sasvári Zita 8. C oszt.                                                                                                                                                                                                                                        Szanyi Dezső

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL