2023/24

Budapesti Gyermekvasút

2024. június 10.

2024. június 8-án tartották a budapesti Gyermekvasúton a 2023/24. tanévben tanfolyamot elvégző gyerekek avatási ünnepségét.

Szegedi Péter 4.b osztályos tanuló személyében gyermekvasutas tanulót köszönthetünk az iskolánkban!

Fehér Ágnes

alt


 

ZIF kirándulás

2024. június 7.

alt

Már hagyomány a Zrínyiben, hogy év végén a ZIF képviselők kirándulni mennek. Így volt ez most is. Az osztályok ZIF-esei a LaserCitybe látogattak el.

A Maglódi úti aréna pályáin tanulóink kipróbálhatták magukat lézerharcosként. A különleges fények, fegyverek hatalmas élményt jelentettek a gyerekeknek, akik nagyon élvezték ezt a délelőttöt.

Valamennyi képviselő egész éves munkáját köszöntük meg ezzel a kirándulással.

Nagy Péter

alt


 

Csípd meg, fogd meg, eredj utána!

2024. június 10.

Első évfolyamosaink a fenti címmel láthattak zenés, táncos előadást iskolánkban. A műsor a LEP program keretében valósult meg. Diákjainkhoz a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola két osztálya is csatlakozott.

A Gulipa Társulat előadásában a gyerekek ízelítőt kaptak abból, hogy hogyan fér meg egy színpadon egyszerre a mese, a néptánc, a népzene, és a humor. Ízléses, egyszerű, de gyönyörű díszletük szemet gyönyörködtető. Jó volt látni a népviseletbe öltözött szereplők virtuóz táncát, és jó volt hallgatni a gyönyörű magyar népzenét. Tanulóink nemcsak nézői voltak az előadásnak, hanem be is vonták őket, hiszen zenei ritmusok tapsolásával varázsoltak, mozogtak a zenére.

A jó humorú, vidám előadás nagyon tetszett az osztályoknak. Fergeteges hangulattal, sok-sok nevetéssel, jókedvvel zárult a délelőtt.

Köszönjük.

 Csingérné Nagy Judit

alt
alt


 

Zrínyisek az ország 10 legkreatívabb csapata között

2024. május 29.

Egy újabb szenzációs sikert tudhat magának a Zrínyi.

A MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) idén második alkalommal írta ki „Ugrás a jövőbe” című tervezői pályázatát. A megmérettetésre olyan kreatív alkotással lehetett nevezni, mely bemutatja, hogyan képzelik el a diákok az űrkutatásnak köszönhető változásokat.

A Némó nyomában nevet viselő csapat a zsűri egybehangzó döntése alapján jutott tovább a II. fordulóba. Pályamunkájuk címe: Szora naplója 2044

Baumgartner Lola (6.c) és Jancsok Némó (7.c) júniusban egy workshopon vesznek részt a MOME kampuszán, ahol design szakemberek és egyetemi tanárok segítik őket ötletük kidolgozásában.

Gratulálunk kiemelkedő munkájukhoz! Sok sikert kívánunk a következő fordulóban!

Videó: https://youtu.be/3XgTXev6k6k?feature=shared

Palócz Krisztián


 

Május 10. Madarak és fák napja

2024. május 28.

Ez a nap a természet és az élővilág védelmének napja. 1906-ban Herman Ottó kezdeményezésére rendeletben írták elő a Madarak és fák napjának megünneplését minden iskola számára.

1996 óta egy Németországból indult mozgalom hatására Magyarországon is minden évben megválasztják az év fáját és madarát. A választás célja, hogy a természeti kincsnek számító hazai erdőkben élő gyönyörű fákra, illetve madarakra széles körben felhívja a figyelmet. 2024. év fája a közönséges bükk. Az év madara a kerecsensólyom.

Ezen a napon iskolánk igazgatója, biológusa, mindenki Tibi bácsija tartott több osztály tanulójának előadást az iskola környékén fészkelő, átutazó, itt élő madarakról. A gyerekek bepillanthattak az ornitológusok munkájába. Bővítették fajismeretüket, rácsodálkoztak körülöttünk élő madarak sokféleségére.

Köszönjük az értékes előadást.

Mészárosné Narancsik Zsuzsanna

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL