2023/24

Szöszmötölő 2.

2023. november 6.

Elérkezett tanévünk második Szöszmötölő foglalkozása. Központi témája a Halloween volt, így már reggeltől elárasztották az osztálytermeket a kis boszorkányok.

Pedagógusaink és tanítványaink szülei kreatív kézműveskedéssel, fejtörő feladványokkal, társassal, mozival és mozgásos feladatokkal várták a gyerekeket. A foglalkozásokon kívül nagy sikert aratott a védő nénink által készített vérző sebek, kötözések.

Tanítványaink 10 foglalkozáson vehettek részt: halloween ház, rémisztő memória, halloween bingo, mozi, denevér, szaladgáló szellem, hintázó szellem, tök falidísz, ijesztő utánzó járások.


Találkozunk novemberben!                                                                        Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

A kísértetjárta iskola

2023. október 27.

Idén ismét megrendezésre került Halloween ünnepségünk. Az őszi szünet előtt, október 27-én iskolánkba szellemek, boszorkányok, vámpírok és egyéb félelmetes lények „költöztek”.

A legidősebb szörnyek (a 8. osztályosok), valamint Szörny Mestereik vezették a játékokat: volt szókirakó, trick or treat (énekléssel), szabadulószoba, rejtvényfejtés, boszorkányorr felragasztás, just dance, twister, székfoglaló helyett seprűadogató.

A rend védelméről speciális, végzős rémek gondoskodtak.

Borzongató program volt! A bátrakat jövőre ismét várjuk!

 Kovácsné Bertalan Lilla

alt
alt


 

,,Ha én zászló volnék…”

2023. október 24.

Ünnepi műsor a Zrínyiben

Ünnepi műsorral emlékeztek meg a zrínyis diákok az 1956 okt. 23-án kezdődő eseményekre.

A 7. c osztály és a hozzá csatlakozó 7. b-s, 5. c-s tanulók műsora hangulatával, mozgássorával - melyet Takács Erika tanárnő tanított be - , versrészleteivel, bejátszásaival minden korosztály számára segített felidézni a korabeli eseményeket. Az összeállításban Regő Adrián (7.b osztály) zongorázott. A tehetséges diák játékát hatalmas tapssal jutalmazta a közönség.

Amikor ezt a műsort megterveztem, nem is álmodtam arról, hogy összeszorult torokkal fogom figyelni a diákjainkat, akik megmutatták, mennyire lelkesen, fegyelmezetten tudnak együtt dolgozni.

Köszönöm a KÖZÖS munkát.

Turcsán Ágnes magyartanár

alt
alt
Fotó: Vajda-Sikos Klaudia


 

Kerületi futóverseny immár hetedszer

2023. október 20.

Iskolánk adott otthont a 7. Kerületi Mezei Futóversenynek, melyre Rákosmente 11 iskolája nevezett be. Egy napsütötte októberi délután 370 diák állt rajthoz. Egy támogatónknak köszönhetően minden versenyző jutalomban részesülhetett.

Iskolánk legeredményesebb diákjai:



3. kcs lány:
Zalánfi Eszter I. hely

Farkas Lili II. hely

3. kcs. fiú:
Fercsik Jonatán I. hely


Csapatban a lányok I., a fiúk III. helyezést értek el.

Gratulálunk a kiemelkedő teljesítményhez.

alt
alt

Csingérné Nagy Judit és Csikós-Nagy Katalin                                          Fotó: Petrőczy Tibor


 

A Tűzoltó Múzeumban jártunk

2023. október 19.

A 3. b osztály a budapesti Tűzoltó Múzeumba látogatott el. A gyerekek megtekintették a korabeli tűzoltási eszközöket, és kipróbálhatták a mai tűzoltók felszerelését, belebújhattak ruháikba.

Kicsit fáradtan, ám annál több élménnyel tértek vissza az iskolába.


Csingérné Nagy Judit   Fotó: Dassiné Csordás Katalin

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL