2023/24

A Tűzoltó Múzeumban jártunk

2023. október 19.

A 3. b osztály a budapesti Tűzoltó Múzeumba látogatott el. A gyerekek megtekintették a korabeli tűzoltási eszközöket, és kipróbálhatták a mai tűzoltók felszerelését, belebújhattak ruháikba.

Kicsit fáradtan, ám annál több élménnyel tértek vissza az iskolába.


Csingérné Nagy Judit   Fotó: Dassiné Csordás Katalin

alt


 

Szüreti bál

2023. október 16.

Az idei évben is megrendezésre került felső tagozaton a Szüreti bál. A program a korábbi évekhez hasonló volt és 14 órakor kezdődött egy zsibvásárral. A vásár után játékokkal múlattuk az időt, amely során a gyerekek vezényelték le kedvenc játékaikat: csőszjáték, székfoglaló, rongyhoki, cipőrugdosás, seprűtánc, szőlőDARTS, kötélhúzás… A játékok után szőlőpréselés következett az udvaron, minden kíváncsi diák megkóstolhatta, hogy milyen a friss must. A délután során összesen 78 ajándék talált gazdára a sorsjegy játékunk alatt. Az este DISCO-val zárult.

Ezúton is köszönjük a Szülők támogatását!

Nagy Péter  Fotó: Petrőczy Tibor

alt
alt


 

Spar Budapest Maraton Futófesztivál

2023. október 16.

Október 14-én, szombaton, idén is részt vettünk a Spar Budapest Maraton  Futófesztiválon.

Iskolánk az elmúlt idők legnagyobb létszámú csapatával képviseltette magát, 120 nevezést adtunk le. Velünk futottak tanulóink, volt tanulóink, szüleik és testvéreik. 

A legtöbben az úgynevezett fesztivál távon, a  Delma Maratonka 2,3 km-es távján indultak idén is, de volt aki már az 5 kilométeres távot vállalta és futotta le. 
Több, mint 20 éve veszünk részt iskolánk képviseletében a BSI által szervezett futófesztiválokon. Ezeken a versenyeken mindenki hatalmas élménnyel és egy csodaszép éremmel gazdagodik.Évente 3 ilyen versenyen: a SPAR Budapest Maratonon, a Vivicittá Városvédő Futáson és az ALDI Női Futógálán veszünk részt.

Folytatjuk áprilisban!

Mindenkit szeretettel várunk 2024.április 20-án a 39.Telekom Vivicittá Városvédő Futáson!


Kristóf-Mihály Krisztina

alt
alt


 

SZEMLÉLŐDÉS A 3. B-BEN

2023. október 6.

Szemlélődtek, megfigyeltek, gyűjtögettek köveket, kis növényeket, mohát, csigaházat, fakérget, aztán nagy lelkesedéssel készítették el saját floráriumukat a 3. b osztály tanulói. Folyamatosan megfigyelhetik a növények életét a nyitott vagy lezárt üvegben.

Ez jó mulatság volt, s lesz.

Dassiné Csordás Katalin

alt


 

Nálatok laknak-e állatok?

2023. október 6.

Rigó Béla versének címét kölcsönöztem az idei Állatok világnapja alkalmából megrendezett kavalkádunknak. Tudjuk, érezzük, hogy az állatok a barátaink, hű társaink, ha kell segítőink, akik felvidítanak, akik önzetlenül szeretnek, és sokszor megnyugtatnak és szebbé teszik a szürke hétköznapokat.

Nálunk, a Zrínyiben már évek óta, ha nem is laknak, de megjelennek állatok. Az Állatok világnapján a gyerekekkel együtt sétálnak be a házi kedvencek az iskola udvarára, hogy bemutatkozzanak, és mindenki megnézhesse Rákoscsaba legszebb kutyusát, papagáját, tyúkocskáját, teknősét, nyusziját…

Az idei évben is örömmel fogadtuk a sok kedves állatkát.

alt

Csingérné Nagy Judit     Fotó: Petrőczy Tibor


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL