2023/24

SZEMLÉLŐDÉS A 3. B-BEN

2023. október 6.

Szemlélődtek, megfigyeltek, gyűjtögettek köveket, kis növényeket, mohát, csigaházat, fakérget, aztán nagy lelkesedéssel készítették el saját floráriumukat a 3. b osztály tanulói. Folyamatosan megfigyelhetik a növények életét a nyitott vagy lezárt üvegben.

Ez jó mulatság volt, s lesz.

Dassiné Csordás Katalin

alt


 

Nálatok laknak-e állatok?

2023. október 6.

Rigó Béla versének címét kölcsönöztem az idei Állatok világnapja alkalmából megrendezett kavalkádunknak. Tudjuk, érezzük, hogy az állatok a barátaink, hű társaink, ha kell segítőink, akik felvidítanak, akik önzetlenül szeretnek, és sokszor megnyugtatnak és szebbé teszik a szürke hétköznapokat.

Nálunk, a Zrínyiben már évek óta, ha nem is laknak, de megjelennek állatok. Az Állatok világnapján a gyerekekkel együtt sétálnak be a házi kedvencek az iskola udvarára, hogy bemutatkozzanak, és mindenki megnézhesse Rákoscsaba legszebb kutyusát, papagáját, tyúkocskáját, teknősét, nyusziját…

Az idei évben is örömmel fogadtuk a sok kedves állatkát.

alt

Csingérné Nagy Judit     Fotó: Petrőczy Tibor


 

Őszi nagytakarítás

2023. október 6.

A ZIF (Zrínyi Ifjúsági Fórum) a múlt heti túranap után, most őszi nagytakarításra hívta a gyerekeket. ÖKO-iskolaként egyébként is folyamatosan figyelünk környezetünk állapotára, zöld területeink tisztaságára. Ősszel és tavasszal azonban egy teljes délutánt szánunk az iskola bejáratának, belső udvarának, a mellettünk lévő rétnek a takarítására. Szerencsére sok diák érezte úgy, hogy itt a helye és jókedvűen, lelkesen szedte a szemetet. Köszönjük!

alt

Csingérné Nagy Judit              Fotó: Nagy Péter


 

Október 1. a zene világnapja

2023. október 1.

Lassan 50 éve, hogy október 1-je a zene világnapja. Az iskolában mi is minden évben megemlékezünk erről a napról. Igyekszünk mindig másképpen fókuszba állítani a zenét. Volt, amikor közösen énekeltünk, volt, amikor koncertet hallgattunk, volt, amikor zenélni tanuló tanítványaink mutatkoztak be. Az idei évben az alsósok A pozsonyi sétatéren c. népdalt tanulták meg és erre járták vidám kis táncukat. A felső tagozat diákjai pedig a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola minikoncertjének örvendezhettek.


Jövőre is „Legyen a zene mindenkié!”

Csingérné Nagy Judit

alt
alt


 

Nagy sportágválasztó

A 3.c és a 4.b osztály tanulói 2023. szeptember 15-én részt vettek a Nagy Sportágválasztó rendezvényén.

A több mint 100 sportág közül igyekeztünk minél többet kipróbálni. Nagy kedvenc lett a Mediball és a kenu.

Fehér Ágnes – Séllei Edit

alt
alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL