2023/24

Örömteli csőzene

2024. április 22.

2024. március 27-én a Zrínyi aulájában az összes kicsi tanulónk összejött egy titokzatos zenei eseményre.

Félkörben letelepedtek a Zrínyi szobor köré, ami előtt az Ethnosound együttes tagjai minden piciny tanulónknak a kezébe adtak egy hosszabb rövidebb színes műanyag csövet. Minden osztály más-más színű és hosszúságú csövet kapott. Izgatott kíváncsisággal nézegették a gyerekek egymást, a csöveket és a művészeket. A becsengetés után elkezdődött játékban minden kiderült.

A csövekből ütésekkel hangokat lehetett megszólaltatni és néhány perc alatt zenekarrá vált a gyereksereg. A csoda egy egész tanórán keresztül élt mindannyiunk számára.

Ez a csoda a szülők támogatásával jött létre, amit ezúton is köszönünk.

alt


 

Pénzhéten történt a Zrínyiben

2024. április 18.

A 6. 7. 8. osztályos Zrínyiben tanuló diákoknak jutott az a lehetőség, hogy ismerkedjenek a Szanyi Dezső történelemtanár pénzgyűjteményének egy részével. 

Láthattak a tanulók Árpád-kori és a vegyesházi királyok korabeli (pl. Zsigmond király, Hunyadi Mátyás király, II. Ulászló király stb.) ezüst dénárokat, II. Rákóczi Ferenc polturáját, különleges ezüstpénzeket: hétszögletű, szétcsavarható, lyukas és félpénzeket valamint Szent István, Gábor Dénes, Magyar expo, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Európai Unióhoz való csatlakozás emlékére vert ezüst 5000 forintosokat, hogy csak néhány érdekességet említsünk.

Láthatták az első magyar papírpénzeket Kossuth Lajos pénzügyminiszter aláírásával, koronákat, a legnagyobb, nyomtatott és forgalomba került magyar pengő papírpénzt. A gyerekek érdeklődve vizsgálgatták a pénzeket, miközben hallgatták az érmék és papírpénzek történeti összefoglalását.

Az eseményre évente sort kerítünk a pénzhét keretében mindannyiszor nagy sikerrel.

alt


 

Szöszmötölő

2024. április 9.

Március 22-én a Szöszmötölőnket a Víz Világnapja jegyében tartottuk meg. Méltó lezárása volt ez az alkalom a Happy-hét projektünknek, melynek legfőbb mondanivalója, hogy folyamatos hidratálásra van szükségünk a nap folyamán, a fizikai és szellemi egészség megőrzéséhez, a cukros italok túlzott fogyasztása viszont már gyermekkorban is elhízáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet.

A foglalkozások középpontjában természetesen a víz állt.
Ismét három foglalkozástípuson vehettek rész a gyerekek: kézműveskedés, totó-lottó, mozgásos vizes feladatok.

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

Kenguru Matematikaverseny

2024. március 22.

A Matematikai Tehetségekért Alapítvány (MaTe Alapítvány) a 2023/2024 - es tanévben, 2024. március 21-én ismét megrendezte Magyarországon, a Kangourou sans Frontieres nemzetközi alapítvány által koordinált Nemzetközi Kenguru Matematikaversenyt. Iskolánkból 62 tanuló jelentkezett, ezen a versenyen mindenki részt vehet, aki szeret gondolkodni, mert a könnyebb és nehezebb feladatok együtt mindenki számára sikerélményt biztosítanak. A verseny elsődleges célja, a matematika népszerűsítése. A versenyt  89 országban azonos időpontban rendezik.

A verseny célja:

  • a matematika népszerűsítése, a matematika megszerettetése,
  • sikerélmény biztosítása,
  • Magyarország bekapcsolása egy a matematikát népszerűsítő világversenybe,
  • a magyar matematikai oktatásban elért eredmények népszerűsítése
  • tehetségek felfedezése

Köszönöm szépen a verseny lebonyolításához a kollégák segítségét, valamint a 62 tanuló lelkesedését!

Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

Március 15-re emlékeztünk

2024. március 20.

2024. március 14-én diákjaink műsorral emlékeztek meg nemzeti ünnepünkről. A 6.a osztály 12 tanulója és az 5.a osztály egy diákja felelevenítette az 1848. március 15-i eseményeket. A műsor kerettörténetét két történelmet tanuló diáklány beszélgetése adta, miközben társaik bemutatták a történteket.

A gyerekek a Rákoscsabai Polgári Kör felkérésére este a Rákoscsabai Közösségi Házban is előadták műsorukat.

A diákok munkáját ezúton is nagyon köszönöm!

Fenyvesy-Vasadi Zsanett - fotó: Vajda-Sikos Klaudia

alt 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL