2023/24

A tanév utolsó napjai

2024. június 19.

Ebben az évben később mehetnek vakációra a diákok, június 21-ig tart a tanév. Az utolsó héten sokféle programot szerveztek pedagógusaink a gyerekeknek.

Az alsósok a hét eleji múzeumi foglalkozás után a már jól ismert Gufi produkció játékaival múlatták az időt. A felsősök pedig egészségnapon és sportnapon vettek részt. Mindkét napon sok érdekes állomás várta a gyerekeket.

A nagy meleg ellenére mindenki jól érezte magát.

A képeken a Gufi kitelepült játékaival játszanak tanulóink.

 

Csingérné Nagy Judit – Fotó: Hegedűsné Novák Ildikó

alt


 

Utazómúzeum

2024. június 18.

Meghívtuk iskolánkba a Hadtörténeti Múzeum néhány munkatársát, hogy tartsanak múzeumi foglalkozást alsósainknak.

Az 1-2. évfolyamosok a lovagok életével, a 3 -4. osztályosok pedig Mátyás király korával ismerkedhettek meg. Mindkét korosztálynál a tanulók előzetes ismereteire építettek a múzeumpedagógusok, majd mesével folytatták a foglalkozást. Szemléltetésként korabeli fegyvereket, lovagi öltözetet hoztak a gyerekeknek. Az előadás során megtudhatták tanulóink, hogy mi a különbség a kard és a szablya között, hogy milyen nehéz is egy láncing, hogy hogyan kell lovagnak öltözni.

A legérdekesebb természetesen az volt, amikor gyermekeink kellő óvatosság mellett kezükbe vehették a középkori fegyvereket, felvehették a páncélt, a rostélyos sisakot, maguk előtt tarthatták a pajzsot.

A foglalkozás díját az iskolai Alapítvány fizette.

 

Csingérné Nagy Judit – Fotó: Hegedűsné Novák Ildikó

alt


 

Zrínyi MikrOlimpia

2024. június 18.

A felsősök olimpiai felvonulása képekben.

Fotó: Petrőczy Tibor

alt


 

Szépül a kicsik udvara

2024. június 17.

Szülők és pedagógusok közös összefogásával szépül iskolánk alsósainak udvara. Egy kicsi, de lelkes csapat festéket, ecsetet ragadott, hogy alsósaink járdáin színes figurák, ugróiskolák tegyék szebbé az iskolai szüneteket.

Köszönjük.

Csingérné Nagy Judit – Fotó: Vajda-Sikos Klaudia

alt


 

Érzékenyítő program

2024. június 13.

Hétfőn a Zrínyi Miklós Általános Iskola 2.c osztály lelkes közössége érzékenyítő program keretében a kőbányai Szivárvány Idősek Otthonában járt, ahol népdalcsokorral és az iskola “kis művészei” által készített festményekkel, valamint az utóbbi években hagyománnyá vált művészi képeslapokkal kedveskedett a kellemes fekvésű otthon szép korú lakóinak.

A nagyszerű élményt az idős közösség tagjai lelkesen fogadták, de legalább ekkora élményt nyújtott a különleges találkozó a kicsiknek is! Bízunk benne, hogy hagyományt teremt a kezdeményezés.

Palócz Krisztián

alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL