2022/23

Anyák napja

Alsó tagozatos tanulóink munkáival köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat!
alt
alt
alt
alt


Koncert a Zrínyiben

Az idei tanévben ünnepeljük iskolánk fennállásának 40. évfordulóját. A jubileumi programok között szerepelt a május 12-i hangverseny, amelyet a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola fúvósai adtak a zrínyiseknek. A koncerten komolyzenei és könnyűzenei átiratokat, fülbemászó dallamokat hallgathatott a közönség.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Horváth Tamás polgármester úr és Dr. Füzesi Péter alpolgármester úr is.

Az est folyamán jó volt azt érezni, hogy a zene magával ragad, örömet ad, a lélekig hatol.

Köszönjük a zenekar valamennyi tagjának, hogy erre az estére ünnepet varázsoltak nekünk.


Csingérné Nagy Judit

alt
alt


Zrínyi 40

alt
alt

40 éves lett a Zrínyi. Az egész évet átölelő jubileum zárásaként ZRÍNYI 40 MAJÁLIS címmel tartottunk egésznapos programot a Sisakos sáska utcában.


A délelőttöt az Aranymálinkó Hagyományőrző Néptáncegyüttes szólistái nyitották meg, ezután mindenki vidáman rophatta az aula rögtönzött táncházában. Több helyszínen különböző témákban érdekes előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. A szabadtéren sportágak bemutatói után kipróbálhatták a jelentkezők az ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket. Kicsik és nagyok bepillantást nyerhettek népi mesterségekbe és visszarepülhettek a régmúltba a felállított népi játékok segítségével. A szerencsések sorsjegyeken nyerhettek, melyre rengeteg szülői és rákoscsabai helyi vállalkozó ajánlotta fel termékét, ajándékait.


Ezen a szombaton mindenki egy régóta vágyott igazi májusi majálison vehetett részt. Gyönyörű napsütéses időben, jó hangulatban telt a nap, ahol mindenki jól érezhette magát.


Csingérné Nagy Judit

alt
alt


 

Húsvéti készülődés

Április első napjaiban a Tojásdíszítők Egyesületének egyik tagja érkezett alsó tagozatos tanulóinkhoz. Berszánné Román Erzsébet Magyar Kézműves Remek-díjas népi iparművész elmondta, hogy a Csoóri Sándor Alapítvány minden évben kiírja pályázatát, melynek az idén az Utazó tojáskosár címet adták. A húsvéti tojásírás a szellemi kulturális örökség része lett, mellyel a hagyományok fenntartása, a népi szokások népszerűsítése a népművészek célja. A nyertes pályázat révén iskolánkban 12 osztálynak volt része ebben a különleges élményben. Az iparművész tanácsait követve a gyerekek népi motívumok és egyéni ötletek alapján írókázták a kifújt tojásokat.

Az elkészült remekművek a családok húsvéti asztalát díszítik majd.

 Csingérné Nagy Judit

alt
alt


Látogatás a Péceli úti Szabó Ervin Könyvtárban

Az olvasási szokások nagyot változtak az utóbbi időben. A családok, a gyerekek egyre kevesebbet vesznek könyvet a kezükbe, és egyre kevesebben járnak könyvtárba.

Éppen ezért az alsó tagozat 3. és 4. osztályosai magyar irodalom óra keretében látogatást tettek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XVII. Kerületi Fiókkönyvtárába. A könyvtárosok először alapvető könyvtárhasználati tudnivalókkal ismertették meg a tanulókat, majd életkoruknak, tanulmányaiknak megfelelően zajlott a foglalkozás. Csoportokba rendeződve oldottak meg a gyerekek feladatokat a mesékkel, mondákkal kapcsolatosan. Megismerkedtek a szabadpolcos keresés szabályaival, és önállóan is kereshettek könyveket, olvasnivalókat. Ez tetszett a gyerekeknek a legjobban. A látogatás végén apró ajándékkal örvendeztették meg a könyvtár dolgozói az iskolásokat. Többen a beiratkozás gondolatával távoztak a Péceli úti épületből.

A könyvtárlátogatást kiegészítettük egy kis helytörténettel, mert hazafelé megnéztük Rákoscsaba Péceli úti épületeit, templomait, a Csaba vezér tér szobrait.

Tartalmas, élményekkel teli néhány órát töltöttünk az iskola falain kívül.


Csingérné Nagy Juditalt


Kertész leszek…Költészet napja a Zrínyiben

,, Verset írni bitang jó…”-dübörgött fe iskolánk aulájában a 6. b osztályos lányok kedvcsináló jelmondata. A költészet napját ünnepelte iskolánk ezen a napon.

Igazgató úr megnyitó szavai után az iskolai versmondó versenyek kiemelkedő szavalataiból hallgathattunk meg párat. A rendezvényt József Attila életpályájával kapcsolatos idézetek, kivetített képek és videók színesítették

A korábbi versíró pályázatra 21 alkotás érkezett be. A legügyesebb versfaragók ekkor vették át díjukat, az Aranytoll Oklevelet, majd iskolánk apraja - nagyja együtt szavalta el József Attila Kertész leszek című versének első két strófáját.

Jó volt verset hallgatni, jó volt együtt verset mondani, jó volt együtt ünnepelni ezen a szép tavasz napon.

alt
alt


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL