Iskolajelvény

Iskolánk 40. évfordulóján a megemlékezés egyik formája az volt, hogy egy jelvénykészítő művésszel elkészítettük az iskola címerét ábrázoló fémjelvényt.

Azok a tanulók, akiknek megtetszett a jelvény megvásárolták és egy ünnepélye átadási ceremónia során átvették az iskolajelvényüket.

(Ha valaki szeretne még, Szanyi Dezső tanár úrnál jelentkezzen az igényével.)

alt

Kupakgyűjtés egy jó ügyért

Iskolánknak, mint örökös Ökoiskolának már eddig is szívügye volt a környezettudatos nevelés. Nemcsak az a célunk, hogy tanulóink figyeljenek a környezetükre, hanem legyenek érzékenyek embertársaik nehézségeire is. Éppen ezért már több éve gyűjtjük a műanyag palackok kupakjait. Szülői összefogás eredményeként piros kupakgyűjtő szív is került a Sisakos sáska utcai iskola épülete elé. Ezúton is nagyon köszönjük a szülői közösség hozzájárulását.

Köszönhetően a tanulók, szülők, pedagógusok lelkesedésének, kupakgyűjtőnk rövid idő alatt megtelt. A család, akinek felajánlottuk a gyűjtő tartalmát, örömmel fogadta és szállította el azt. Az ebből befolyt összeget pedig gyermekük fejlesztésére, mozgásterápiájára fordítja.

Kérjük, hogy továbbra is gondoljanak az iskola által támogatott családra, és gyűjtsék szelektíven a kupakokat!

Segítsünk szívvel, kupakokkal!

 Csingérné Nagy Judit

alt


Alsós farsang

2023. február 17.

Ha február, akkor a Zrínyiben ez nem jelenthet mást, mint éljen, itt a farsang!

Hosszú idő után végre ismét megrendezhettük alsós diákjaink számára a „nagy” farsangot az aulában, ahová tanulóink szüleit is meghívtuk.

Izgatottan vágtunk bele a délutánba, hiszen már mi is régóta vártuk, hogy újra együtt legyünk és jót mulassunk.

A gyermekek több programon is részt vehetettek:


  •           kézműveskedhettek, mely keretében többféle bohócot is elkészíthettek,
  •           ellátogathattak a pillecukor sütödébe,
  •           beülhettek Kriszti néni arcfestő nagy székébe,
  •           részt vehettek táncos játékokon,
  •           belemerülhettek játékos formában az ejtőernyőzés rejtelmeibe, valamint
  •           részt vehettek a jelmezversenyen.


Szülők és gyermekek is minden bizonnyal izgatottan várták a farsangi mulatság elején lévő jelmezversenyt. Sok jelmezben lévő gyermek mutatta meg magát a jobbnál jobb jelmezekben.

A neves zsűri a szülői munkaközösség tagjai közül került ki. Végül 10 helyezett és 2 különdíjas helyezést elért jelmez vonulhatott fel a színpadra az ajándékokért.

A két órás programunkon volt sok zene, tánc, móka és kacagás.

Nincs más hátra, mint

„Jöjjön tavasz hívő szóra,

Házunk előtt nyíljon rózsa!”

Séllei Edit

alt
alt
alt
alt
alt
alt

Maskarás bál a Zrínyiben

,,Dínomdánom vigalom,-

Nincs a táncra tilalom!””

       (Sarkady Sándor)

Iskolánkban  hagyománya van a farsangi mulatságnak, s így különösen vártuk, hogy a ,,kicsik” farsangi bulija után mi, felsősök is maskarát öltve vagy akár anélkül mulathassunk.

Kettőtől igazi zsibvásár kezdődött az aulában, sok kedvenc kacat cserélt gazdát. A kínai dagadt integető macskán például mindenkinek megakadt a szeme.

Négy után elkezdődhetett a játékos mulatság. Már bejutni se volt egyszerű. A bejáratot egy aranyos óriási nyuszi és egy seprűs banya őrizte.

Meri vagy nem meri?- kezdetét vették a játékok. Elárulni se merem, mennyire merészek voltunk! A vödörkergető és fánkevő verseny is nagy sikert aratott. Köszönjük annak, aki hozta, a finomság hamar elfogyott.

Mivel ez egy farsangi bál volt, így sokan jelmezben jöttek. A vélemények természetesen megoszlottak, hogy  kié a legkreatívabb, de a lényeg szerintem, hogy a viselője jól érezte magát benne.

Később a rongyhoki játékon szórakoztunk. Egy felmosórongyot kellett egy bottal a megjelölt helyre juttatni, de mivel ketten játszották, így ebből is hatalmas mulatság lett. A bálkirály és bálkirálynő választás ismét izgalomba hozott mindenkit, majd az udvari ceremónia és fotózgatás után tovább roptuk a táncot.

A tombolasorsolás mindig a legizgalmasabb része a rendezvényeknek. Nem igazán számít, hogy nyersz vagy nem nyersz, hanem a közben szerzett élmény, jókedv a fontos. A közös ,,vonatozásba” szinte mindenki beszállt, de sajnos hamar ,,bezárt a bazár”.

Reméljük, jövőre ismét együtt űzhetjük el a telet.


Csáki Kamilla

és barátai

7.a


Hon- és népismereti tanítás

A 6. osztályokban tanítjuk ezt a tantárgyat. Az idei oktatási évben a 6. b osztály tanulói népművészeti babákat készítettek Magyarország népi viseleteiből szemezgetve, majd kiállították az aulában és a Kisépületben is.

Szanyi Dezső

alt