Nagy Péter


Classroom Management Solutions for Teachers: New Methodologies, Effective Motivation, Cooperation and Evaluation Strategies

Spanyolország, Barcelona

2022. április 10-16.


A képzés 6 napja alatt betekintést kaptam a nemzetközi kurzusok légkörébe, megismertem sok más kollégát számos európai országból. A kurzus alatt sok új élményben, ismeretben részesültem a Kollégáktól, illetve a képzést vezető Fredericatól. Nagyon sok olyan interneten elérhető motivációs oldalt mutattak be nekünk, amelyek hasznosak lesznek/lehetnek a munkám során.


Ezek közül már többet használtam is, miután hazajöttem (New York TIMES VTS oldalai, classroomscreen.com, canva.com, bookcreator.com, lyricstraining.com). Ezek az oldalak segítenek színesíteni a tanórák alatti, előtti munkavégzést, motivációként szolgálnak és úgy vettem észre, hogy a gyerekek is nagyon kedvelik.  Mivel elég nyitott vagyok az új IKT megoldások irányába, ezért már a képzésen tudtam, hogy mely oldalak lesznek számomra kiemelten fontosok még (plickers.com, edpuzzle.com, testportal.net és természetesen a padlet oldalak).


Számomra nagyon hasznos volt, hogy az angol nyelvismeretemet is kipróbálhattam, illetve továbbfejlesztettem. Mivel több résztvevő is német volt, ezért az angol mellett a német tudásomat is tesztelhettem, fejleszthettem. Nagyon érdekes volt a többi kollégával megvitatni aktualitásokat, tapasztalatokat, módszereket cserélni.  Összességében nagyon elégedett voltam, mivel ténylegesen hasznos, gyakorlatias tudás birtokába jutottam ezen a tanfolyamon, így kijelenthetem, hogy elérte a célját a képzés.


A motivációs ismeretek mellett számos katalán és spanyol kulturális élményben volt részem az egy hét alatt. Nagyon sok fényképet készítettem az utazásról, ezek közül többet szakmai szempontból is fontosnak véltem, mivel úgy vettem észre, hogy tanítás során a gyerekek mindig jobban kedvelik a saját fotókat, élményeket. Így földrajzi szempontból érdekes volt látni a tenger, mint külső erő munkáját. Az utam során a barcelonai strand mellett a városhoz közeli Sitges tengerparti szakaszát is volt szerencsém megtekinteni.  A kint eltöltött idő alatt sikerült ellátogatnom a barcelonai Természettudományi Múzeumba is, ami szintén nagyon érdekes és látványos volt, különös tekintettel, hogy főképp földrajzi témákat dolgoztak fel (Föld kialakulás, földtörténet, a földi élet stb…).


Testnevelő tanárként pedig hatalmas élmény volt ellátogatni Európa egyik legnagyobb futballstadionjába, amely az FC BARCELONA otthonába (Nou Camp). A stadiontúra során betekintést nyerhettünk a katalán, spanyol labdarúgás történetébe, jelenébe.


Az egy hét alatt számos kiemelt turisztikai jelentőségű helyet is sikerült megnéznem és ezek közül az egyik legjelentősebb a Sagrada Família, amely nagy hatással volt rám. Emellett ellátogattunk a Pueblo Espanyol falumúzeumba is, ahol megismerhettük Spanyolország más tájait, szokásait, érdekességeit. Nagyon érdekes volt látni Dali, Picasso alkotásait a Fran Daurel Múzeumban. A résztvevőkkel az egyik nap szervezett séta keretén belül felkerestük Barcelona turisták által kevésbé ismert Grácia negyedét, ahol a kurzusszervező számos érdekességet mutatott be nekünk. Természetesen nem maradhatott ki Gaudi több alkotásának a megtekintése sem, így felkerestük a Casa Battlót és a Casa Milát is.


A kurzus és az egyhetes kinn tartózkodás számomra óriási élmény volt, amely során amellett, hogy nagyon sok új ismeretet szereztem, megerősítette bennem a szakmám iránti elhivatottságot, motiváltságot. Bízom benne, hogy máskor is lesz lehetőségem hasonló eseményen részt venni!