Buga Mónika


Introduction to Coding and Robotics with Arduino

Olaszország, Firenze

2022. március 20-27.


Az én tanfolyamom címe: Bevezetés a robotikába, kódolásba az Arduino segítségével.


A választásom azért esett erre a kurzusra, mert érdekelt, hogy a jelenkor és jövő technológiája a robotika, hogyan építhető be az oktatásba általános iskolai szinten.


Az Arduino egy olyan eszköz, mely mindenki számára elérhető, és a hozzá tartozó szoftver is ingyen letölthető. A kis robotok építéshez szükséges eszközök széles választéka áll rendelkezésre a kereskedelemben, az alapkészlettől, a profi felszerelésig egyaránt. A felhasználási területének csak a képzelet szabhat határt. Összeállítható mobiltelefonnal irányítható robotautó, robotkar, irányított villogású lámpa. A tanfolyamon megismertem a Arduino panel részeit, és betekintést nyertem a működtető szoftver menüpontjaiba. Egyszerű programok kiválasztásával működtettem az általam összeállított szerkezeteket.


A tanfolyamon spanyol, olasz, cseh, lengyel, görög kollégáimmal vettem részt, így angol nyelven beszélgettünk az országok oktatási rendszereiről, körülményeiről, a pedagógusok helyzetéről. Megtekintettük a csodálatos reneszánsz Firenze építészeti remekeit, múzeumjait, templomait. A tanfolyam szervezésében ellátogattunk Siennába, San Gimignanoba és Pizzába is.


A tanfolyam egy ízelítő, egy kedvcsináló volt az Arduino felhasználását illetőleg, melyet további ismeretekkel kell bővítenem, hogy a jövőben egy robotika szakkört tudjak vezetni az érdeklődő tanulók részére.