Nyári szünidő

2021. június 28.


Kedves Zrínyis Diákok!

Kedves Gyerekek!

 

Mindnyájatoknak nagyon szép és hasznos nyári szünidőt kívánok a 2020/2021. tanév végén. Néhány apró gondolatot szeretnék Nektek tovább adni az „iskolamentes napokra”:

-          Sokat sportoljatok és játsszatok a szünet napjaiban! Lehetőleg a szabad levegőn, kertben, sportpályán végezzétek a mozgásokat.

-          Olvassatok sok könyvet, újságot! A számítógép monitoráról csak akkor, ha nyomtatott formában nem fértek hozzá az érdekes szöveghez.

-          Ha türelemmel és tényleg érdeklődve néztek körül a természetben, akkor számtalan látnivalót, igazi csodákat fedezhettek fel! Ezért nem kell messzire utaznotok. Elég, ha körülnéztek a kertben, a közeli árokparton, a játszótéren. Persze, ha módotok van családotokkal vagy egy tábor közösségével elutazni valamerre, az is nagyszerű lehetőséget ad a megfigyelésekre.

-          Ha esetleg van kedvetek, vezessetek naplót, feljegyzéseket a nyári kalandjaitokról. Később ennek sok haszna lehet.

-          Ami a legfontosabb: mindig tartsátok be szüleitek, a felnőttek útmutatását, tanácsait! Tartsatok be minden közlekedési szabályt! Nagyon vigyázzatok saját magatok és társaitok egészségére, testi épségére!

 

Remélem, hogy szeptemberre jókedvűen, testben és lélekben megerősödve tértek vissza a Zrínyi Miklós Általános Iskolába, ahol a tervek szerint újra személyesen is találkozunk.

Minden jót kívánok Nektek és kedves Szüleiteknek!

 

Petrőczy Tibor

intézményvezető, tanító, tanár