SuliMoped 2019-2020

 

Elméleti vizsga időpontja AM kategória: 2020.01.21.  14 óra 40 perc.

Helyszín: Bp. XI. Petzvál József u.39. B épület 1-es terem

Személyi igazolvány szükséges a vizsga megkezdéséhez.




Iskolánk az idei - 2019-2020-as tanévben,a Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésére- ismételten részt vesz a „SuliMoped” nevű programban, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága indított el.



Ennek keretében lehetőség nyílik, hogy általános iskolás diákok az ORFK-OBB finanszírozása mellett, ingyenes képzés keretein belül segédmotoros kerékpár – AM kategóriára – vezetői engedélyt szerezhessenek.


A programban csupán csak a kiválasztott iskolák diákjainak van lehetősége a jogosítvány megszerzésére.

A képzésben részt vevő gyermekeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

  • Magyarországon az „AM” kategóriás segédmotoros kerékpár vezetői engedély megszerzésének alsó korhatára betöltött 14. életév. (2020. február 14-ig betöltött 14. életév)
  • A vezetői engedély megszerzéséhez a tanulónak érvényes személyi igazolvánnyal, és lakcímkártyával kell rendelkezni, amely nem helyettesíthető diákigazolvánnyal.
  • Szükséges a pedagógus szóbeli javaslata, mely igazolja, hogy a gyermek érettsége, önszorgalma, illetve terhelhetősége adott, és a tanórán kívüli felkészülést is képes önállóan elvégezni. Ez azért kiemelten fontos, mivel az elméleti anyagot a 4 alkalommal (tájákoztatás, kresz, egészségügyi) tartott képzést követően a gyermeknek önállóan kell e-learning képzés keretei között gyakorolnia.
  • Ezen kívül a szülőnek vagy gondviselőnek beleegyező nyilatkozattal is hozzá kell járulni ahhoz, hogy gyermekük részt vegyen a programban, illetve hogy a gyereket ösztönzik a tanfolyam elvégzésére, saját hibából történő kimaradás esetén az addig ráfordított vizsgadíjakat visszatérítik.
  • A kiválasztás során nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati részre is, így kizárólag azok a gyermekek vehetnek részt, akik kerékpározni tudnak.


A „SuliMoped” program tanórán kívüli elfoglaltságot jelent a diákok számára. Csak azok a tanulók vállalják ezt a kötelezettséget, akik elég szabadidővel rendelkeznek a felkészülésre és az eredményes végrehajtásra.


Szülői tájékoztató

Fotó hozzájáruló nyilatkozat

Szülői beleegyező nyilatkozat

Tanulói nyilatkozat



Jelentkezési határidő: 2019. december 6. (péntek)

Beiratkozás:későbbi időpontban


Érdeklődni lehet: Hajnal József, Kántor Zoltán

 

Iskolai kapcsolattartók


Hajnal József,

Kántor Zoltán

258-27-84

Képzést tartó autósiskola


Elérhetőségek:

info@jogsikozpont.hu


Lévai Antal

+36/20 464-8227

Zehmisch Andrea

+36/20 925-4048