Zrínyi Majális

2024. május 17.

alt

Május 11-én, szombaton színes forgatagtól volt népes a XVII. Kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskola.

A napot Petrőczy Tibor igazgató úr és Virág Mihály képviselő úr, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg.

A Málinkó néptáncegyüttes népdalcsokorral, táncelőadással és vidám táncházzal alapozta meg a hangulatot.

A délelőtt folyamán különböző bemutatók követték egymást. Lovasbemutatót láttunk a Monte Vigo Lovasklub előadásában, zenés, karatés bemutatóval szórakoztatta vendégeit a Nippon Zengo csoport, majd karatésok érkeztek a Dojo kyokushin egyesület képviseletében, végül country táncbemutatót tartott a Footloose Hungary Linedance Club.

Változatos programok várták a kicsiket és nagyokat, lehetőségük volt lovaskocsizásra, illatos tusfürdő készítésére. Kipróbálhatták a keresztszemes hímzést, gyöngyfűzést, körmöcskézést, teafilter hajtogatást.  Az Egészségsátorban székmasszázzsal és a lúdtalp puzzlevel várták az érdeklődőket. Az ügyes kezűek kerületünk kézműves mestereivel készíthettek vaspatkót, zsinórt, monotípiát, nemezlabdát, agyagdíszt, mézeskalácsot. A hajtogatott lufinak, a csillámtetkónak és a kézfestésnek minden gyerek örült. Logikai játékokkal lehetőség nyílt az ész pallérozására is. A mozogni vágyók a rendőrség által szervezett közlekedési pályán és a népi játszótéren próbálhatták ki ügyességüket.

Aki a programok közben megéhezett, cukrászdában, gofrizóban, Koktélbárban, hot dog és popcorn árusnál csillapíthatta éhségét, közben kézműves termékeket vásárolhatott.

alt
Fotó: Hegedüsné Novák Ildikó