Sokszögű festészet avagy egy különleges rajz óra

2024. április 30.

2024 április 25-én a 6. d osztály a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria Sokszögű festészet című múzeumpedagógiai foglalkozásán vett részt.

A geometria világába kalauzolt minket a Deák17 Galéria MADI kiállítása, a szokatlan formájú festmények világába. A színes, téglalap alakú képkeretbe beilleszthetetlen alkotásokon keresztül találkozhattak a diákok a szimmetria, középpontos tükrözés vagy az egybevágóság fogalmával.

MADI a Mozgás, az Absztrakció, a Dimenzió és Invenció szavakból létrejött mozaikszó, amely Magyarországon is meghonosodott nemzetközi kortárs geometrikus képzőművészeti mozgalmat takar. A Deák17 Galéria kiállítására a Mobil MADI Múzeum gyűjteményéből válogatott, hazai és nemzetközi kortárs alkotásokat a MADI művészet alapvetéseiből kifejlesztett Poliuniverzum játékkal, festészeti modulokkal együtt mutatták be.

A foglalkozás alkalmával betekintést nyerhettünk a galéria életébe, feladatok során elsajátítottuk a MADI művészet legfontosabb tudnivalóit, végezetül a Poliuniverzum játékokat is kipróbálhattuk.

Huriné Kurucz Krisztina

osztályfőnök

alt