Taekwondo 

2024. május 27.

Berszán Anna
Országos Bajnokság II. helyezett
I. Hungarian Taekwondo Open nemzetközi verseny I. helyezett
Taekwondo kyorugi & poomse weekend I. helyezett


Berszán Dóra
I. Hungarian Taekwondo Open nemzetközi verseny II. helyezett
Taekwondo kyorugi & poomse weekend II. helyezett
Diákbajnokság II. helyezett

Vajda-Sikos Klaudia

alt
alt


 

Egy újabb világnap

2023. május 27.

Május 20-a a méhek világnapja, ebből az alkalomból érkezett iskolánkba Vasadi Ervin kerületi méhész, aki már nem először látogatott el tanulóinkhoz.

Az előadás során megtudhattuk, hogy ezeknek a szorgos kis állatoknak nemcsak a mézet köszönhetjük, de az élelmiszer termelés nem kis része függ a beporzástól. Kisfilmen mutatta be a méhész a méz készítés fázisait. Megtanulhattuk, hogy mit jelent a nektár, kaptár, viaszsejt, lépes méz kifejezés. Kezünkbe foghattunk egyszerű méhészeti eszközöket, hallhattunk zümmögő méheket.

A különleges természetismeret óra azzal zárult, hogy ne csak a világnapon, hanem az év minden napján vigyázzunk a méhekre, mert nagyon nagy és fontos munkát végeznek. Végezetül Ervin bácsi felhívta a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára jótékony hatására is.

Köszönjük az érdekes előadást!

Csingérné Nagy Judit

alt


 

Nagyon szép eredménnyel zárultak a természettudományi versenyek

2024. május 24.

Április végén egy napon zajlott a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny, valamint a Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny fővárosi fordulója. E rangos esemény mint minden évben, az idei tanévben is nagyon szép eredménnyel zárult.

A Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny fővárosi fordulóján

5. évfolyamon  RÓZSA BENEDEK 5.b osztályos tanulónk 53 tanuló közül 6. helyezést ért el

A Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny fővárosi fordulóján

7. évfolyamon GÉCZY- SZABÓ DÁVID 7.a osztályos tanulónk 56 tanuló közül 12. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk: Mészárosné Narancsik Zsuzsanna

Szívből gratulálunk! Nagyon kellemes nyári szünetet kívánunk!

Természettudományi munkaközösség tagjai

alt


 

Fenntarthatósági témahét

2024. május 24.

Az idei tanévben iskolánk is regisztrált és aktívan részt vett a Fenntarthatósági Témahéten. A  témahét öt témaköre a levegő és élővilága, szabadidő, körforgásos gazdaság, hulladék és tudatos fogyasztás. A gyerekek által is kedvelt akadály versenyünkön bővíthették környezettudatos gondolkodásukat. Szórakoztató és érdekes módon ismerkedtek meg a környezetvédelem és a fenntarthatóság kérdéseivel. Eközben megtanultak felelősségteljes és tudatos döntéseket hozni.

Tantestületünk pedagógusai nagy lelkesedéssel készültek az egyes állomások színvonalas feladatainak összeállítására. Minden állomás más és más érdekes feladattal várta a gyerekeket. Szó volt a szelektív hulladékgyűjtésről, csomagolásmentes- és tudatos vásárlásról, egyes anyagok lebomlási idejéről, víz pazarlásról, hungarikumokról, szabadidő helyes eltöltéséről, fűszer-és gyógynövényekről, fajismeretről, angol nyelvű-, irodalmi- zenei- és sport feladatokról.

A gyerekek nagy lelkesedéssel jártak állomásról állomásra. A legügyesebbek az 5.b osztály és a 7.c osztály volt.

Szívből gratulálunk.

Mészárosné Narancsik Zsuzsanna

alt


 

Zrínyi Majális

2024. május 17.

alt

Május 11-én, szombaton színes forgatagtól volt népes a XVII. Kerületi Zrínyi Miklós Általános Iskola.

A napot Petrőczy Tibor igazgató úr és Virág Mihály képviselő úr, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg.

A Málinkó néptáncegyüttes népdalcsokorral, táncelőadással és vidám táncházzal alapozta meg a hangulatot.

A délelőtt folyamán különböző bemutatók követték egymást. Lovasbemutatót láttunk a Monte Vigo Lovasklub előadásában, zenés, karatés bemutatóval szórakoztatta vendégeit a Nippon Zengo csoport, majd karatésok érkeztek a Dojo kyokushin egyesület képviseletében, végül country táncbemutatót tartott a Footloose Hungary Linedance Club.

Változatos programok várták a kicsiket és nagyokat, lehetőségük volt lovaskocsizásra, illatos tusfürdő készítésére. Kipróbálhatták a keresztszemes hímzést, gyöngyfűzést, körmöcskézést, teafilter hajtogatást.  Az Egészségsátorban székmasszázzsal és a lúdtalp puzzlevel várták az érdeklődőket. Az ügyes kezűek kerületünk kézműves mestereivel készíthettek vaspatkót, zsinórt, monotípiát, nemezlabdát, agyagdíszt, mézeskalácsot. A hajtogatott lufinak, a csillámtetkónak és a kézfestésnek minden gyerek örült. Logikai játékokkal lehetőség nyílt az ész pallérozására is. A mozogni vágyók a rendőrség által szervezett közlekedési pályán és a népi játszótéren próbálhatták ki ügyességüket.

Aki a programok közben megéhezett, cukrászdában, gofrizóban, Koktélbárban, hot dog és popcorn árusnál csillapíthatta éhségét, közben kézműves termékeket vásárolhatott.

alt
Fotó: Hegedüsné Novák Ildikó


 

Atlétika bajnokság II. korosztály

2024. május 16.

2024. május 7-én az Újlak utcai iskolában megrendezésre kerülő atlétika bajnokságon vettek részt a 4. osztályos tanulóink.

Kislabda dobásban, távolugrásban, 60 m futásban és 400 m váltóban mérték össze erejüket a kerületi iskolákból érkező tanulókkal.

Tóth Magor (4.b) egyéniben a X. lett.
Zrínyis fiúk csapata IV. helyezést érte el(Nyiri Zádor, Perák Dániel, Tóth Magor, Szóka Milàn, Borsche Bálint, Kövér Kolos).
Kis Hanna (4.c) egyéniben a IV. lett, Mocsonoky Lilien (4.c) V.
Zrínyis lányok csapata IV. helyezést ért el (Berszán Anna, Berszán Dóra, Mocsonoky Lilien, Kis Hanna, Szegedi Gréti, Tőri Hanna).                                                                                                          

Vajda-Sikos Klaudia
alt


 

A színházba járás igényének kialakítása kisiskoláskorban

2024. május 10.

A művészet sokszínű palettájáról az 1. a, a 2. a és a 2. b osztály tavasszal a színházi előadásokat részesítette előnyben. A gyerekek a Vigyázó Sándor Művelődési Központ 3 előadásból álló bérletét kihasználva március, április és május hónapokban egy-egy mese színpadi változatával ismerkedhettek meg. A Vojtina, az Aranyszamár és a Bóbita Bábszínház igényes, tartalmas, tanulságos előadásait a kicsik nagy érdeklődéssel figyelték. A zene, a mozgás, a különleges bábtechnikák, a mulatságos, vidám darabok elvarázsolták a gyerekeket.

A látott produkciók után, hazatérve újra felidéztük a mesék tartalmát, megbeszéltük a tanulságokat, lerajzoltuk a szereplőket fejlesztve ezzel a gyerekek szókincsét, gondolkodását, kreativitását.

Nekünk, pedagógusoknak nem titkolt célunk, hogy már kisiskoláskorban alapozzuk meg a színházba járást, mert ezzel fejlődik a gyerekek kritikai érzéke, a társas szórakozás iránti igénye.

Egy-egy jó, nívós előadásra sokáig emlékezni fognak, mert ezek maradandó élményt nyújtanak. Itt, most nekünk ilyenekben volt részünk!

Csingérné Nagy JuditMese a madárfészekrőlLenka és palkó
alt
alt
Békakirályfi
alt


 

Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny II. forduló

2024. május 9.

Iskolánk tanulói közül egyre többen jutnak be  a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny II. fordulójába. Büszkék vagyunk tanítványainkra, akik nagyon szép eredményt értek el.

Lackó Lilla 7. a osztályos diákunk bizonyult a leghelyesebben író ,,zrínyisnek”.

alt

Szívből gratulálunk a  versenyzőknek és a felkészítő kollégáknak.

alt


 

Elérhetőségünk


 1171 Budapest,
 Sisakos sáska utca 3.
 
GPS: N 47° 28' 273" E 19° 17' 582"

 OM azonosító: 035113

 Főépület:  1/ 258-27-84
 Kisépület: 1/ 257-34-22
 Fax:          1/ 257-60-99

 Internet cím: www.zrinyi.net
 E-mail: zrinyim@zrinyi.net

EnaplóMobil applikáció leírás

Mobil applikáció beállítása


Észrevételeiket, jelszóproblémáikat az

enaplo@zrinyi.net

e-mail címen jelezhetik

Étkezés


Befizetés:

Csak átutalásos vagy kártyás fizetési formában lehetséges

További információk

Ebédlemondás:

https://rakosmente.e-menza.hu

Ökoiskola

 


Nemzeti Köznevelési Portál


Tisztaszoftver!


A SPORT LEGYEN A TIED!


Pénz7


Erasmus+Erasmus+ program